Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Citypress-gr®: Το χαμόγελο του παιδιού απαντά για τις αρπαγές ανη...

Citypress-gr®: Το χαμόγελο του παιδιού απαντά για τις αρπαγές ανη...: Αρπαγές ανηλίκων: εκατοντάδες κλήσεις από αναστατωμένους γονείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις τελε...

Το φιλελεύθερο όραμα της Πολωνίας!

http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=3306

Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε από το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ. μια από τις πτυχές του οικονομικού προγράμματος του κόμματος με στόχο την ανάπτυξη.Η πρόταση αυτή σαν βασικό της άξονα έχει τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών(Ε.Ο.Ζ.)σε συγκεκριμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Μάλιστα,ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης(σε συνέντευξη του στο Real fm)παρουσίασε αυτές τις ζώνες ως μοναδικό μοχλό ανάπτυξης και παρουσίασε ως επιτυχημένο παράδειγμα εφαρμογής Ε.Ο.Ζ. την Πολωνία!Ένα θέμα που δημιουργείται εδώ είναι ότι η ανάπτυξη Ε.Ο.Ζ. στην Ελλάδα είναι...μνημονιακή υποχρέωση και άρα εγείρεται το ερώτημα αν, πράγματι, στέκει η κατηγορία που προσάπτουν στη Ν.Δ. ότι για πρόγραμμά της έχει...το μνημόνιο! Ακόμα,η ρήση του κ. Μιχελάκη ότι θα δοθούν στους επίδοξους επενδυτές φορολογικά αλλά ΚΑΙ ΑΛΛΑ κίνητρα θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ως προς τα...άλλα κίνητρα!!!
 Μιας και αναφέρθηκε,όμως,η Πολωνία ως παράδειγμα εφαρμογής αυτών των ειδικών ζωνών ας κάνουμε μια αναδρομή στην κατάσταση της εν λόγω χώρας. Η Πολωνία στις αρχές του 2000 προσέφυγε στο Δ.Ν.Τ. με σκοπό τη χρηματοδότηση της οικονομίας της,η οποία είχε περιπέσει σε τέλμα. Το ταμείο,φυσικά,προσφέρθηκε να βοηθήσει και να προσφέρει το απαιτούμενο δάνειο και,φυσικά,επέβαλλε και το απαραίτητο πρόγραμμα προσαρμογής,όπως κάνει σε όσα κράτη απευθύνονται σε αυτό για βοήθεια(τελευταία...βοηθάει κι εμάς το εν λόγω "ευαγές" ίδρυμα).Σημαντική λεπτομέρεια είναι το ότι η Πολωνία δέχθηκε αυτό το πρόγραμμα(ενώ παλαιότερα είχε απορρίψει ανάλογο πρόγραμμα προσαρμογής από τον δρ. Τζέφρυ Σάχς)ενθαρρυνόμενη από τη Γερμανία και τους λοιπούς εταίρους στην Ε.Ε.,με την υπόσχεση της εισόδου στην Ένωση,υπόσχεση που πραγματοποιήθηκε το 2004!
 Ένας βασικός πυλώνας του προγράμματος ανάπτυξης που εκπονήθηκε από τους εγκεφάλους του Δ.Ν.Τ. ήταν η δημιουργία Ε.Ο.Ζ.,πράγμα που θα επέφερε την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό κι έτσι θα μειωνόταν  η ανεργία που εκείνη την εποχή έφτανε το 23-25%!Πράγματι,η ανεργία έχει πέσει τώρα δεν παύει όμως να παραμένει υψηλή για κράτος με καλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μέλος της Ε.Ε.(15,5%)!
 Τώρα,όσον αφορά το καθεστώς των Ε.Ο.Ζ. στην Πολωνία, αξίζει να αναφέρουμε σε ποιες περιοχές αναπτύχθηκαν αυτές οι ζώνες για να κάνουμε και τους απαραίτητους ιστορικούς συνειρμούς και δεδομένου ότι η πρόταση για τις ελληνικές Ε.Ο.Ζ. είναι να δημιουργηθούν στα σύνορα με Βουλγαρία και με Σκόπια:οι ζώνες αυτές δημιουργήθηκαν κατά μήκος των συνόρων με τη Γερμανία,από Βορρά προς Νότο. Ο...ιστορικός συνειρμός έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Γερμανία μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο-και μέχρι πρόσφατα-δεν αναγνώριζε αυτά τα εδάφη ως πολωνικά,τα θεωρούσε γερμανικά!Μάλιστα,υπήρχε νόμος του γερμανικού κράτους,ο οποίος λειτουργούσε όσο η Πολωνία ήταν σοσιαλιστικό κράτος,σύμφωνα με τον οποίο όποιος μπορούσε να αποδείξει καταγωγή από αυτά τα εδάφη έπαιρνε τη γερμανική υπηκοότητα!Τώρα,όμως,δε χρειάζονται αυτοί οι νόμοι και γιατί η Πολωνία είναι στην Ε.Ε. αλλά και γιατί... υπάρχουν οι Ε.Ο.Ζ.!Ότι,δηλαδή,δεν κατάφεραν οι Γερμανοί με τα όπλα το κατάφεραν με το χρήμα και τις Ε.Ο.Ζ.!!!
 Οι όροι που επιβλήθηκαν για τη δημιουργία των Ε.Ο.Ζ. έχουν ενδιαφέρον. Πρώτα πρώτα επιβλήθηκε το κλείσιμο των Ναυπηγείων του Γκντανσκ και των φωσφορικών λιπασμάτων του Βρότσλαβ,με συνέπεια να απολυθούν σε μια νύχτα 25.000 εργάτες!Λεπτομέρεια που απορρέει από αυτή την απόφαση είναι η άνθιση που έχουν τα ναυπηγεία του Κιέλου και τα λιπάσματα του Πότσνταμ(στη Γερμανία και τα δύο)!Τα Ναυπηγεία τώρα λειτουργούν κατακερματισμένα και με καθεστώς Ε.Ο.Ζ.!!!
 Τα εργασιακά δικαιώματα σε αυτές τις ζώνες είναι...κανένα!Οι εργοδότες μπορούν να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας ακόμα και μιας(1)ώρας με τους εργαζόμενους,έχουν εισφοροασυλία(δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές),ο βασικός μισθός βρίσκεται στα επίπεδα των 750 ζλότυ(αντιστοιχία νομίσματος προς το ευρώ 1:4,45)μικτά,τη στιγμή που ο κατώτατος μισθός είναι 1.286 ζλότυ καθαρά,ωράριο εργασίας-λάστιχο(δεν υπάρχει 8ωρο)έχουν καταργηθεί υπερωρίες και άδειες,οι απολύσεις είναι ελεύθερες και χωρίς καταβολή αποζημιώσεις!Φυσικά,δεν γίνεται λόγος καν για εργατικά σωματεία!Στα δε προνόμια των επενδυτών καταγράφεται και η σχεδόν μηδενική φορολογία που ισχύει γι αυτούς!!!
 Μιας,όμως,και αναφέραμε το παράδειγμα της Πολωνίας ως "επιτυχημένης εφαρμογής προγράμματος του Δ.Ν.Τ.,ας σταθούμε λίγο στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σ αυτό το κράτος. Πράγματι,εδώ και δυο χρόνια η πολωνική οικονομία τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4%(ο μεγαλύτερος στην Ε.Ε.).Αυτό προτάσσουν οι αριθμολάγνοι. Όμως,επειδή οικονομία και ζωή δεν είναι μόνο αριθμοί αλλά υπάρχουν και οι ζωές των ανθρώπων:αυτή η ανάπτυξη είναι προϊόν της προετοιμασίας της Πολωνίας για το EURO 2012,με πολλά δάνεια από το εξωτερικό(μήπως μας θυμίζει Ολυμπιάδα αυτό?).Έπρεπε να φτιαχτούν οι απαραίτητες υποδομές και νέα στάδια κι έτσι η οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατακόρυφα,το παράξενο όμως είναι ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται είναι κατά κόρον ξένες και δη γερμανικές!Οι εργαζόμενοι φορολογούνται με συντελεστή 32% και τα λεφτά τους αφαιρούνται απευθείας από το μισθό,φόροι υπάρχουν κυριολεκτικά για ότι κινείται και αναπνέει(ενδεικτικά αναφέρω το φόρο λιπαρών ουσιών στις τροφές,το φόρο κατοχής κατοικιδίου και το φόρο...χρήσης καλοριφέρ)!Έτσι,ενώ ο μέσος μισθός είναι περίπου 2.500 ζλότυ οι εργαζόμενοι παίρνουν στο χέρι γύρω στα 1.000-1.200 ζλότυ!Το κοινωνικό κράτος έχει συρρικνωθεί απόλυτα,η υγεία έχει πλήρως ιδιωτικοποιηθεί,το ίδιο και η παιδεία!Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό,πρόσφατα ψηφίστηκε ο νέος νόμος που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 έτη και θεσπίζει την εθνική σύνταξη(νομίζω στα 750 ζλότυ),η οποία χορηγείται σε όλους ανεξαρτήτως εισφορών,όμως αν κάποιος θέλει να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη πρέπει μόνος του να πληρώνει επιπλέον εισφορές!Κάτι σαν ιδιωτικό συνταξιοδοτικό,ουσιαστικά!!!
 Τα σπίτια πέρασαν από την κατοχή του κράτους(επί υπαρκτού σοσιαλισμού)στις δημοτικές και νομαρχιακές διοικήσεις και,τώρα-λόγω...δικού τους μνημονίου-δημοπρατούνται και περνούν στην κατοχή διαφόρων μεσιτικών γραφείων(τα περισσότερα ξένα).Έτσι,παρατηρείται τελευταία το φαινόμενο μαζικών εξώσεων των κατοίκων αυτών των κατοικιών,οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα νέα υπέρογκα ενοίκια που τους επιβάλουν οι νέοι ιδιοκτήτες!Γι αυτό παρατηρείται ραγδαία αύξηση των αστέγων,οι οποίοι περνούν δύσκολες ώρες σε συνθήκες βαρύ χειμώνα όπως ο πολωνικός(γι αυτό και ακούμε ότι κάθε χειμώνα πεθαίνουν 350-500 άνθρωποι από το κρύο)!
 Αξίζει,τέλος,να αναφέρουμε κάτι το οποίο...σπάει τη φούσκα της "ευδαιμονίας"που επικρατεί στην Πολωνία και δίνει έναυσμα και στους εγχώριους θιασώτες του Δ.Ν.Τ. Το τελευταίο 10μηνο πάνω από 160.000 Πολωνοί έχουν μεταναστεύσει μόνο στη Γερμανία προς εξεύρεση εργασίας!!!
 Τέλος,να αναφέρουμε και μια κατάσταση που θυμίζει την Ελλάδα του "πλαστικού" χρήματος:το 70%των διαφημίσεων που προβάλλεται σε όλα τα μέσα είναι τραπεζικά δάνεια,πιστωτικές κάρτες και αγορά αυτοκινήτων μέσω δανείων!Κάτι μας θυμίζει αυτό,έτσι;
 Αυτά τα ολίγα για το κατά τα άλλα πετυχημένο παράδειγμα προγράμματος προσαρμογής και εφαρμογής Ε.Ο.Ζ. ως αναπτυξιακού μοχλού οικονομίας!!!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τον βαρέθηκαν..

Την Κυριακή στην εκδήλωση του Αθλητικού Οργανισμού χαιρετισμό απήυθυνε ο Αντιπρόεδρος κ.Κοσμίδης παρά το γεγονός ότι ήταν παρών ο Δήμαρχος.
Άρχισε να καταλαβαίνει ότι ο κόσμος τον βαρέθηκε;

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Προμήθειες κατά Αποκλειστικότητα

Τώρα που οι εργαζόεμεμοι στο Δήμο Θεσαλονίκης ανέδειξαν το θέμα των αναθέσεων και προμηθειών μήπως να δούμε και στον Κορυδαλλό τι γίνεται;
Το μονοπώλιο κάποιων που επικρατεί εδώ και χρόνια συνεχίζεται...

Δηλητηριάζουν γάτες στην πλ.Μέμου

απο http://www.mirmigi.blogspot.com/
Όπως μας ενημερώνει ζωόφιλος κάτοικος του Κορυδαλλού, στην συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Ιάσωνος, στην πλατεία Μέμου βρέθηκαν πάνω απο 15 γάτες δολοφονημένες από φόλα. Οι ζωόφιλοι παρακαλούν αν γνωρίζει κάποιος το δράστη ή αν έχει δει ύποπτες κινήσεις να ενημερώσει άμεσα στο Α.Τ. ή στο info@adespoto.gr

Σχόλιο : Περιμένουμε την αντίδραση του ΠΕΣΥΔΑΠ!
Koρυδαλλός: Μαζική δηλητηρίαση γατιών - 15 νεκρές ως τώρα

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ευρώ ή Δραχμή

Η είδηση της ηλεκτροπληξίας ανέργου στο Αιγάλεω στην προσπάθειά του να επανασυνδέσει το ρέυμα που του είχε κόψει η ΔΕΗ στο σπίτι που έμενε με την κατάκοιτη μητέρα του έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης.
Οι μνημονιακοί αναλυτές προβάλλον ως μονόδρομο μια λύση που έχει φέρει φτωχεια, ανεργία,κατάθλιψη κι αυτοκτονίες την ώρα που δεκάδες εκ. ευρώ διοχετεύονται στη στήριξη του Τραπεζικού τομέα.
Ο λαός εδώ και καιρό δείχνει την απόφασή του να παλέψει για το μέλλον του και των παιδιών είτε στις λαϊκές συνελεύσεις των αγανακτισμένων, στις μεγάλες Πανεργατικές κινητοποιήσεις και στις έκλογές της 6ης Μαίου.Στο ψευτοδίλημμα ΅Ευρώ ή Δραχμή΅απαντάμε με Κόκκινη γραμμή
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=691210

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι Δήμοι καταρρέουν ….. από τα Μνημόνια

απο http://www.pamealliws.blogspot.com/

  Διαβάζουμε σήμερα στην Αυτοδιοίκηση ότι "η οικονομική κρίση δεν έχει φέρει «ντόμινο» λουκέτων μόνο στις επιχειρήσεις. Όλα δείχνουν πως αρχίζει να ενσκήπτει και στους δήμους της χώρας εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω μνημονίων."
  Ήδη  από τις δημοτικές εκλογές 2010 , αλλά και μετά στο δημοτικό συμβούλιο,αλλά και στη κοινωνία, είχαμε καταθέσει  στην κρίση των δημοτών την άποψή μας  σχετικά με τα Μνημόνια , τον Καλλικράτη, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που στήριζαν τα μέτρα Κυβέρνησης-ΔΝΤ. Λέγαμε τότε ότι «Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι πρώτες μετά την εφαρμογή των μέτρων Κυβέρνησης-ΔΝΤ, έχουν διπλό χαρακτήρα. Εκτός από τον αυτοδιοικητικό έχουν και έντονα γενικό πολιτικό…» και προειδοποιούσαμε τους δημότες και για τις ευθύνες των τοπικών εξουσιών  που  « ουσιαστικά συνεργάζονται με μια Κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα στην Tρόϊκα, συμφωνούν μαζί της στη λήψη των πιό αντιλαϊκών μέτρων που γνώρισε ποτέ η χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και ηθελημένα κατεδαφίζει κοινωνικά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας που έχουν κατοχυρωθεί μετά από αγώνες δεκάδων ετών.»
 Επισημαίναμε δε ότι «Έχουμε επίγνωση ότι οι Δημοτικές Εκλογές είχαν και θα έχουν πάντα τοπικό χρώμα. Οι πολίτες δεν επιλέγουν κόμμα για να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις, που πρέπει να λύσουν τα τοπικά προβλήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και πολιτικές εκλογές , ιδιαίτερα σήμερα που η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση (εργασιακά, ασφαλιστικά, φορολογικά κλπ) αλλάζουν με βίαιο τρόπο τη ζωή όλων μας με άμεση επίδραση και στην πόλη μας . Εξάλλου πολλά τοπικά προβλήματα, , δεν είναι "στενά" αυτοδιοικητικά, όσο εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνονται. Αν κάποιο παιδί, μείνει έξω από τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο, αν θα υπάρχουν χρήματα για να λειτουργήσουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη, αν θα κλείσουν τα Δημοτικά Ιατρεία ή κάποιο ΚΑΠΗ, αφορούν την ίδια την ουσία της οικονομίας ..»

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Τα λερωμένα, τα άπλυτα...

Εδώ και μήνες έχουμε επισημάνει ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο θα ανοίγουν στόματα και θα ενημερωνόμαστε κι εμείς οι απλοί πολίτες για όσα ψιθυρίζονται εδώ και χρόνια.
Ήδη έχει μπει στο στόχαστρο Αντιδήμαρχος στενός συνεργάτης του Κασιμάτη.Μάλιστα προκαλεί ερωτήματα η ουδέτερη στάση που κρατάει ο Κασιμάτης ως Πόντιος! Πιλάτος...
απο http://www.aggouropolemos.blogspot.com/
Το μεγάλο κόλπο είναι η αντιστοίχηση πληρωμών. Για παράδειγμα αγοράζεις τσιμέντο και τιμολογείς σίδερα. Γιατί θα μπορούσε να γίνει αυτό ; Ίσως επειδή :
  1. έχεις υπερβεί το ποσό που είχες προβλέψει για το τσιμέντο
  2. δεν είχες προβλέψει καθόλου ποσό για την αγορά τσιμέντου
  3. αγόραζες πολύ συχνά τσιμέντο και το ελεγκτικό συνέδριο ψιλιάζεται κάτι
  4. ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που πουλάει σίδερα είναι φίλος σου και σου κάνει και κανένα δωράκι που και που
  5. ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που πουλάει σίδερα δεν είναι φίλος σου αλλά συνέταιρός σου
  6. ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που πουλάει σίδερα δεν είναι φίλος σου αλλά συνέταιρός σου και εσύ είσαι επίσης συνέταιρος με τον «μεγάλο»
  7. είσαι εσύ ο ίδιος ιδιοκτήτης της εταιρείας που πουλάει σίδερα
  8. τα είδη ή υπηρεσίες αφορούν τον φορέα Α και τιμολογεί ο φορέας Β  
Σημειώσεις
  1. τα παραπάνω είδη αναφέρθηκαν τυχαία. Θα μπορούσαν να είναι ανταλλακτικά, πετρέλαιο, τρόφιμα κλπ
  2. αν υποπτεύεστε κάποια κερδοσκοπική κομπανία πίσω από όλα αυτά είναι δικαίωμά σας. Εμείς τέτοιες κακοήθεις σκέψεις δεν τις υιοθετούμε.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εγκαίνια!!!!

Την ώρα που στον Κορυδαλλό εγκαινιάζουν γραφεία Αντιδημάρχων (να πηγαίναν καλά θα ήτανε), στο διπαλ΄νο Δήμο της Νικαιας εγκαινιάζουν

Νέο γραφείο Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας (Μαινεμένης 57-59) για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Λειτουργεί καθημερινά 10.00 π.μ έως τις 6.00 μ.μ ενώ παράλληλα λειτουργεί και το γραφείο στο Δημαρχείο Ρέντη (Μπιχάκη 8) από τις 9.00 π.μ έως τις 2.00 μ.μ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Με τον Τσίπρα η Κατσέλη

απο www.tromaktiko.blogspot.com

Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την ΚεντροΑριστερά
Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι βρίσκεται η Λούκα Κατσέλη. Οι σχετικές πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, και ήθελαν... την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας να συζητά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο μετακίνησής της, μια “μεταγραφή” που προφανώς θα ενισχύσει σημαντικά τον Συνασπισμό, ενόψει μάλιστα και των νέων εκλογών, της 17ης Ιουνίου.

Η σημερινή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον Γεράσιμο Αρσένη, σύζυγο της Λούκας Κατσέλη και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενίσχυσε τις παραπάνω φήμες, που εφόσον επιβεβαιωθούν, θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικό πολιτικό πλεονέκτημα, έναντι των άλλων κομμάτων της Κεντροαριστεράς.

Πληροφορίες ανέφεραν μέχρι πρότινος ότι η Λούκα Κατσέλη είχε δεχθεί διερευνητικές πιέσεις και από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Καμία διακοπή ρεύματος στον Κορυδαλλό για το Χαράτσι της Δ.Ε.Η

Παράταση της απόφασης κατά της ΔΕΗ για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων 


Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου παρατείνεται η ισχύς της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους 1165 κατοίκους που προσέφυγαν με τον Δήμο Κορυδαλλού κατά της εταιρείας γιατί αδυνατούν να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.
Το δικαστήριο με την πρώτη του απόφαση στις 16 Φεβρουαρίου είχε απαγορεύσει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος κατά των συγκεκριμένων ατόμων μέχρι να εκδικαστεί στις 16 Μαΐου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει δημοτική αρχή και πολίτες κατά της ΔΕΗ.
Με τη δεύτερη απόφαση του το δικαστήριο κρίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων και του Δήμου γιατί δεν έχει καθαρογραφεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και προσδιόρισε εκ νέου την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις 10 Οκτωβρίου 2012. Μέχρι τότε ισχύει η απόφαση του ότι δεν μπορεί η ΔΕΗ να προχωρήσει σε καμιά διακοπή ρεύματος σε καταναλωτές που έχουν πληρώσει το ρεύμα αλλά όχι και το Ειδικό Τέλος. 

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Απολύσεις στους ΟΤΑ μετά τις Εκλογές

απο http://www.aftodioikisi.gr/
14/05/2012 20

Την ώρα που η τρόικα αναμένει να σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα, προειδοποιώντας με όλους τους τρόπους για... χρεοκοπία της χώρας, εάν δεν εφαρμοστεί το μνημόνιο και οι μεταρρυθμίσεις (οικονομικές και διοικητικές) που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση Παπαδήμου και προβλέπουν μεταξύ άλλων απολύσεις 15.000 δημόσιων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, στο υπουργείο Εσωτερικών -όπως αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr, τα... μολύβια έχουν πάρει «φωτιά» για την εφαρμογή των συμφωνημένων.
Έτσι, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου (30 Απριλίου), με εσωτερικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης ΟΤΑ, το οποίο υπογράφει ο τμηματάρχης Προσωπικού ΟΤΑ Α. Μεντζέλος και το οποίο δεν έχει αναρτηθεί στο Δι@ύγεια, ζητήθηκε από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της χώρας μέχρι τις 10 Μαΐου να αποστείλουν επικαιροποιημένα στοιχεία:
  • του τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) ανά κατηγορία, που υπηρετεί στους ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, καθώς και στις επιχειρήσεις αυτών, και
  • του προσωπικού ειδικών θέσεων (γενικοί γραμματείς ιδιαίτεροι γραμματείς, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες και δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής).
Γιατί το ζήτησε αυτό το υπουργείο Εσωτερικών; Η αναφορά καθαρή στο εσωτερικό του έγγραφο: «προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της τρόικα». Η ιστοσελίδα απευθύνθηκε στον υπογράφοντα το έγγραφο από την περασμένη Παρασκευή, αλλά μέχρι σήμερα δεν πήρε καμία απάντηση εάν η συγκεκριμένη αναφορά σημαίνει απολύσεις, κλείσιμο δημοτικών υπηρεσιών, όπως, για παράδειγμα, η καθαριότητα, και πέρασμα -κατ' επέκταση- στα χέρια των ιδιωτών. (σ.σ. Μήπως, γιατί κάτι θέλουν να κρύψουν στο υπουργείο Εσωτερικών;).
Αντιδράσεις εργαζομένων
Πάντως, η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, που αντέδρασε άμεσα και έντονα, είναι σαφής ως προς τις προθέσεις του υπουργού Τάσου Γιαννίτση. Με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για απόλυση εργαζομένων που θα γίνουν μέσα από την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών (συγχωνεύσεις-κλείσιμο οργανισμών και φορέων) και υπογραμμίζει με έμφαση:
«Το υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός κ. Γιαννίτσης αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου καταγράφηκε η βούληση του ελληνικού λαού ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της δανειακής σύμβασης. Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τα κόμματα πυλώνες της βάρβαρης πολιτικής. Δεν έχουν κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να ζητούν αυτή τη στιγμή στοιχεία τα οποία θα δοθούν στην Τρόικα για να εφαρμοστούν αντιδραστικές πολιτικές όταν δεν έχει σχηματιστεί μέχρι σήμερα κυβέρνηση. Απαιτούμε να παγώσει έστω και τώρα το έγγραφο αυτό. Να μη δοθούν στοιχεία στους τροϊκανούς, να μη γίνουν απολύσεις, να μην κλείσουν και να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών».


ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27
Τ.Κ.: 10183 Αθήνα
Πληροφορίες: Α. Πάγκαλης
Τηλέφωνο: 213-1364344
FAX: 213-1364383
Αθήνα, 30 Απριλίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: οικ. 17005
ΠΡΟΣ
1. Περιφέρειες της χώρας
- Γραφεία Περιφερειαρχών
- Δ/νσεις Διοίκησης
2. Δήμους της Χώρας
- Γραφεία Δημάρχων
- Δ/νσεις Διοίκησης
ΘΕΜΑ: Προσωπικό των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού
Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας και για την επικαιροποίηση των στοιχείων προσωπικού των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του Υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της Τρόικα, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε έως την 10η Μαΐου 2012, συμπληρώνοντας τον επισυναπτόμενο σχετικό πίνακα, τον ακριβή αριθμό:
- του τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) ανά κατηγορία, που υπηρετεί στους ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, καθώς και στις επιχειρήσεις αυτών
- του προσωπικού Ειδικών Θέσεων (Γενικοί Γραμματείς Ιδιαίτεροι Γραμματείς, Ειδικοί Σύμβουλοι, Ειδική Συνεργάτες, Επιστημονικοί Συνεργάτες και Δικηγόροι με σχέση Έμμισθης Εντολής).
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα και τους φορείς της χωρικής σας αρμοδιότητας, με τον προσφορότερο τρόπο, περιλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας (e-mail), και αφού συλλέξετε τις απαντήσεις, να μας τις διαβιβάσετε συγκεντρωτικά.
Τα ζητηθέντα στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν, ηλεκτρονικά και μόνο σε μορφή αρχείου excel, στην ηλεκτρονική διεύθυνση a.pagalis@ypes.gr , ανεξαρτήτως εάν έχει επέλθει μεταβολή σε αυτά από την τελευταία υποβολή τους.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε διευκρίνιση.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Α.
ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια!


απο http://www.korydallos.blogspot.com/
Η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην κοινωνία (ελεύθερη απόδοση από την εισαγωγή της τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα) 
ΠΗΓΗ φωτογραφίας
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151032778183054.475251.12224403053&type=1

Η εκδήλωση ήταν μαζικότατη, (από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στον συγκεκριμένο χώρο). Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε ενεργά και στο διάλογο που ακολούθησε από την αρχή ως το τέλος.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Καλορίζικος ο Τσίρμπας!

Ανοίγματα κάνει πια ο Κασιμάτης.
Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος ορίστηκε αρμόδιος για την τέλεση Πολιτικών Γάμων!
Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία!Και στα δικά του!

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Νίκαια


Εκτακτη Είδηση: Ο Αλέξης Τσίπρας αύριο Κυριακή, 13-5-2012, 7μμ , στη Συνέλευση της Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού-Νίκαιας στη Πλατεία Σπάθα.

Συντρόφισσες, σύντροφοι!
Φίλες , φίλοι!

Ανταποκρινόμενοι στη μεγάλη ανάγκη του κόσμου που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση και άμεση συμμετοχή στις πολιτικές εξελίξεις και στη διαμόρφωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ , η Τοπική Επιτροπή Κορυδαλλού-Νίκαιας διοργανώνει αύριο Κυριακή , 13-5-2012, 7μμ , ανοικτή συνέλευση στην Πλατεία Σπάθα , στη Νίκαια, (απέναντι από το γήπεδο του Ιωνικού) με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα 

H T.E ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΝΙΚΑΙΑΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απλήρωτοι Συμβασιούχοι!

Εδώ και ένα ενάμιση μήνα έχει λήξει η σύμβαση των 8μηνων συμβασιούχων και παραμένουν απλήρωτοι! Σήμερα τρεις απ 'αυτούς πήγαν στο Δημαρχείο κι έψαχναν τον κ.Ψευτοφορίδη αλλά μάταια. Λίγη Ντροπή!

Δήλωση κ.Μ.Γιαννακάκη

ευχαριστήρια δήλωση της Μαρίας Γιαννακάκη, νεοεκλεγείσας βουλευτή με την ΔΗΜ.ΑΡ.

Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά η είδηση της εκλογής μου με την Δημοκρατική Αριστερά στην Βʼ Περιφέρεια Πειραιά. 
Τόσο το τοπικό όσο και το εθνικό αποτέλεσμα των εκλογών, επιβεβαιώνουν την ανάγκη της κοινωνίας για ανατροπή του δικομματικού συστήματος και προοδευτική στροφή στις πολιτικές επιλογές.
Η επιτυχία του κόμματός μας αλλά και το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα σκιάζονται δυστυχώς από την είσοδο φασιστικών στοιχείων στο κοινοβούλιο. Είναι υποχρέωσή μας να προστατέψουμε την κοινωνία από τη βία και τις απειλές τους.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, τον κόσμο που στήριξε τη Δημοκρατική Αριστερά και τίμησε το πρόσωπο μου, τους συντρόφους μου, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, την Οργάνωση του Κορυδαλλού και τις άλλες οργανώσεις της Β΄ Πειραιά, τους φίλους μου και φυσικά την οικογένειά μου. 
Στάθηκαν όλοι στο πλάι μου, μοιράστηκαν την δουλειά και την κούραση και τώρα μοιράζομαι μαζί τους τη χαρά

Εκλέγεται η Γιαννακάκη

Η ΔΗΜ.ΑΡ. εκλέγει μία έδρα στη Β΄Πειραιά την οποία καταλαμβάνει η Κορυδαλλιώτισσα κ.Μαρία Γιαννακάκη.
Ευχόμαστε συγχαρητήρια για την εκλογή και καλή επιτυχία στο Κοινοβουλευτικό έργο.

Ανακοίνωση Κ.Κυλάκου

Καταλύτης των εξελίξεων η ορμητική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ


Η ορμητική άνοδος του Συριζα γίνεται καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων για την ανατροπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το ποτάμι του κόσμου που ξεχύθηκε προεκλογικά και μας στήριξε δίνει σαφή εντολή: κυβέρνηση αριστεράς. Ευχαριστώ όλους και όλες τους συντρόφους/σσες, συνυποψήφιους/ες,φίλους/ες που μαζί δώσαμε τη μάχη. Μαζί θα συνεχίσουμε για να κερδίσουμε το πόλεμο.
Kαίτη Κυλάκου
Υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Πειραιά
Δημοτική Σύμβουλος-Δικηγόρος

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Από Κωλοτούμπας έγινε Αρχικωλοτούμπας

Σας είχαμε απο καιρό πει για τις εξελίξεις στο δημαρχείο.Οι κόντρες και οι ομαδοποιήσεις ξεκίνησαν.Περισσότερα από Δευτέρα..

Ο αρχικολωτούμπας

Του είπε λένε να «υπογράψει» δήλωση υποταγής. Να του πει αν θα είναι μαζί του στις εκλογές του Ιουνίου 2014. Εντάξει το θράσος έχει κάποια όρια. Ο τύπος είναι απίστευτος. Ο άρχων της αναξιοπιστίας ,ο μεγαλύτερος ΟΦΑ που πέρασε ποτέ από την πόλη ζητά από τους άλλους να είναι σαφείς και φερέγγυοι. Είναι να τραβά κανείς τα μαλλιά του. Ρε φιλαράκο μεγαλοκωλοτούμπα εσύ ζητάς αξιοπιστία ;
Για δείτε το μεγαλείο της αξιοπιστίας αυτού του τύπου :
2004 κολλητός φίλος του Σ. Χρήστου
2005 εχθρός του Σ. Χρήστου
2006 αντίπαλος του Σ. Χρήστου, του Δημόπουλου , του Γουρδομιχάλη, του Νιώτη και φίλος των Λιντζέρη, Κασκαμπά, Μελά, Μεντζελίδη, Χουρσαλά, Γκόγκου κλπ
2007 φίλος του Δημόπουλου !
2009 φίλος του Γουρδομιχάλη, του Σ. Χρήστου, άρρωστος οπαδός του Γιωργάκη και του ΠΑΣΟΚ και κολλητός του Μίχα  
2010 εχθρός του Λιντζέρη και του μέντορά του, όπως έλεγε ο ψευταράς,Τάκη Κασκαμπά και φίλος του Νιώτη
2011 εχθρός του Μεντζελίδη και του Χρήστου αλλά και του πρώην κολλητού του Μίχα
2012 εχθρός του Μελά , Χουρσαλά, Γκόγκου κλπ

Σας βεβαιώνουμε ότι αυτά είναι τα ελάχισταΣτο μέλλον θα διαβάσετε πολλά άλλα που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας. Μπερδευτήκατε ; Εμείς να δείτε. Τι περίπτωση είναι ο τύπος ; Είναι αρχιτυχοδιώκτης ; Ίσως. Είναι φαινόμενο πολιτικής ψυχοπαθολογίας ; Ίσως. Ξέρετε τι είναι σίγουρα ; Απόλυτα ΑΦΙΛΟΣ και ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ.
Φοβού λοιπόν τον τύπο αυτόν και δώρα φέροντα…

Αλέξης Τσίπρας :Ο Σόιμπλε τρέμει τον ΛΑΟ


Τρέμει την ετυμηγορία σας και ο κ. Σόιμπλε...
...ο καιρός που απέναντί σου στη διαπραγμάτευση ήταν αυτοί που βρίσκονται και στις λίστες της SIEMENS πέρασε. Απέναντί τους έχεις πλέον τον ελληνικό λαό. Αυτός έχει το λόγο τώρα.

 ...από Δευτέρα θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ανατρέψει τη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία!

 
...Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ έως το 2009:
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, το κόμμα-εγγυητής του Μνημονίου, το κόμμα του κ. Βενιζέλου, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ των αγώνων, των οραμάτων και των προσδοκιών.
Εσείς δεν αγωνιστήκατε για το κόμμα του κ. Βενιζέλου. Εσείς δεν αγωνιστήκατε γι’ αυτό το κόμμα του Μνημονίου. Δεν πιστέψατε ποτέ στο νεοφιλελευθερισμό.
Δεν εγκαταλείπετε εσείς τις αξίες και τις ιδέες σας, το κόμμα του κου Βενιζέλου τις εγκατέλειψε και σας εγκατέλειψε.
Αντικατέστησε την πλατιά κοινωνική συμμαχία της Αλλαγής με μια νέα κοινωνική συμμαχία του πλούτου και της ολιγαρχίας.
Η δημοκρατική παράταξη της μεταπολίτευσης είναι σήμερα εδώ. Είναι ο σημερινός νέος συνασπισμός εξουσίας, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, για το δημοκρατικό και προοδευτικό αύριο της πατρίδας μας.
Απευθυνόμαστε, επίσης, στον απλό συντηρητικό ψηφοφόρο, που αγκομαχά από το Μνημόνιο. Και του λέμε: το Μνημόνιο κονιορτοποιεί τις παλιές διαχωριστικές γραμμές της μετεμφυλιακής Ελλάδας.
Είμαστε πια στην ίδια όχθη του ποταμού.
Αυτά που μέχρι χθες μας χώριζαν είναι πολύ λιγότερα από αυτά που σήμερα μας ενώνουν.

  
 πηγή αποσπάσματος tsantiri 

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Άρχισαν τα όργανα...

Απο καιρό είχαμε πει ότι το κλίμα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν καλό και ήταν φανερό σε διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν στην πόλη.
Χτες παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιδημάρχου ο Μελάς χωρίς να έχουμε ακόμη πειστεί γιατί.
Τυχαίο ή σχετίζεται με τις Βουλευτικές εκλογές;

Ψέμματα ήταν;

Τελικά μας δουλεύουν ΟΛΟΙ ότι δεν έχουν μείνει γυναίκες κρταούμενες;
http://korydallos.blogspot.com/2012/05/blog-post_03.html

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Παραμένουν οι συμβασιούχοι του ΅Βοήθεια στο σπίτι΅

από www.fimotro.blogspot.com :  Νέες θέσεις εργασίας για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι.

Tο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίησή του» διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας, αναφέροντας ότι με το νέο πρό...