Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Διαθεσιμότητα στις Δημοτικές επιχειρήσεις

http://www.zougla.gr/greece/article/proti-ipopsifi-pros-dia8esimotita-5000-ipalili-ota

Οι πρώτοι υποψήφιοι προς διαθεσιμότητα για τον Δεκέμβριο στους ΟΤΑ είναι οι 5.000 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ, και μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Θα προηγηθεί η αξιολόγηση των δομών στους ΟΤΑ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, που δεν θα γίνει με οριζόντιο τρόπο.

Πάντως, σήμερα, αναμένεται να κλειδώσει η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας - που περιλαμβάνει 12.500 εργαζόμενους στο Δημόσιο - και η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών που εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί στο Μαξίμου το κυβερνητικό όργανο μεταρρύθμισης, έτσι ώστε στη σύσκεψη να κλειδώσει η λίστα με τα ονόματα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Από αυτούς, οι 4.401 (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης) έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας από τον περασμένο Ιούλιο.

Ακόμη σημειώνεται ότι ακολουθεί η ένταξη των υπολοίπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500, οι οποίοι θα προέρχονται απ' όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης. Έτσι, αλλάζουν όλα στο ΕΣΥ από τις αρχές Σεπτέμβρη, καθώς έχει ήδη μπει σε λειτουργία η διαδικασία αλλαγής χρήσης νοσοκομείων και δημόσιων δομών υγείας. Μέσω αυτής της διαδικασίας, 1.835 υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, οι οποίοι κατέχουν οργανικές θέσεις σήμερα σε 13 νοσοκομεία, μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Άμεσος κίνδυνος απολύσεων σε ΝΠΔΔ Δήμων

από www.myota.gr
  
 
Μόνο όσοι οι θέσεις τους καταργούνται αντιμετωπίζουν το φάσμα της διαθεσιμότητας διευκρίνισε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή του η φράση ουσιαστικά προδικάζει και την διαδικασία της δεύτερης φάσης διαθεσιμότητας και της απίθανης πια ουσιαστικής αξιολόγησης των υπαλλήλων του δημοσίου.
Το κυριότερο όμως και σημαντικότερο όλων είναι ότι βάζει στο στόχαστρο ευθέως τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων αφού αυτά είναι στην αρμοδιότητά του και όχι άλλων υπουργών όπως οι άλλοι οργανισμοί. Ακόμη και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς άλλον τομέα του δημοσίου που να προσδιορίζει 12.500 υπαλλήλους.
Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να εντοπιστούν άλλες 12.500 υπάλληλοι για να βγουν στην διαθεσιμότητα εκ των οποίων οι 7.000 να απολυθούν.
Την ίδια στιγμή στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπεράριθμοι είναι οι υπάλληλοι της βουλής και των ΑΕΙ – ΤΕΙ συμφώνησε, αλλά τόνισε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του.
Συμπερασματικά λοιπόν οδηγούμαστε στο ότι για να πετύχει ο κ. Μητσοτάκης τους στόχους του θα πρέπει να εντοπίσει τον μεγαλύτερο αριθμό της επόμενης διαθεσιμότητας σε οργανισμούς της αρμοδιότητας του που δεν είναι άλλοι από τα ΝΠΔΔ των δήμων

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση του Πάμε Αλλιώς για τους σχολικούς φύλακες!

Άλλη  μια δυναμική και ουσιαστική παρέμβαησ της κ.Κυλάκου στο Δημ.Συμβούλιο του Κορυδαλλού.
Το θέμα που συζητήθηκε αφορούσε τους σχολικούς φύλακες και την πορεία των κινητοποίσεων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Η κ.Κυλάκου πρότεινε να στηριχθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:
Οι Σχολικοί Φύλακες και η «σωτήρια» λύση των… Κοιν.Σ.Επ..

Ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Την περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στραγγαλίζεται οικονομικά και θεσμικά και οδηγείται μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους στον «ξαφνικό» θάνατο, καθώς με την ψήφιση του Ν. 4172/2013 6.000 εργαζόμενοι (Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί) οδηγούνται στην απόλυση, η πλειοψηφία των αιρετών μετά τους φραστικούς λεονταρισμούς, το αγωνιστικό κρεσέντο και την «μονοήμερη» παραίτησή τους, συνεχίζουν ακάθεκτη την διάλυση με κάθε τρόπο του κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αντί να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες για την αποτροπή με κάθε τρόπο της διάλυσης των Ο.Τ.Α. και της απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων, επιλέγουν για άλλη μια φορά την στήριξη και εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών των περικοπών, των απολύσεων και των απαγορεύσεων.
Εκεί που οι φραστικοί λεονταρισμοί τους έδειχναν τη συνέχιση του αγώνα τους για την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (άρθρο 102 του Συντάγματος) τα ξέχασαν όλα και για την αντιμετώπιση του προβλήματος από την κατάργηση των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας βρήκαν αμέσως τη λύση. Την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.). Θέλουν δε όλη αυτή την απαράδεκτη διαδικασία να την παρουσιάσουν ως «αναγκαστική».
Τα διλήμματά τους είναι γνωστά, «πως θα φυλαχτούν τα Σχολικά Συγκροτήματα και οι υπηρεσίες των Δήμων». Με αυτή την εκβιαστική πολιτική θέλουν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, να συμμετέχουν στην ίδρυση των «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων». Αποκρύβοντας τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους πολίτες ότι σε μια περίοδο που οι περικοπές των πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν ξεπεράσει το 60%, η λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων θα είναι ανταποδοτική.
Οι εργαζόμενοι θα λειτουργούν υπό συνθήκες ενός σύγχρονου δουλεμπορίου, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επισφαλή και περιορισμένο χρόνο εργασίας, καθώς μπροστά στον τρόμο της ανεργίας θα συνεχίσουν να δέχονται τον ένα εκβιασμό μετά τον άλλο. Με εκβιαστικούς όρους της άθλιας πολιτικής των μνημονίων και της δικομματικής κυβέρνησης θα είναι μόνιμα θύματα της λογικής των «συνεταιριστικών μετόχων» και του μερίσματος, ενώ οι αιρετοί θα είναι διπλά κερδισμένοι καθώς ξεφορτώνονται βασικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και θα επιδοθούν ενόψει των Δημοτικών εκλογών στην ανάπτυξη των πελατειακών σχέσεων που τόσο απλόχερα προσφέρουν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης που πάει να δημιουργηθεί και για τη συνέχιση των παρεμβάσεων μας για την αποτροπή των απολύσεων:
1.Παρεμβαίνουμε στις Δημοτικές Αρχές και τα Δημοτικά Συμβούλια για την λήψη αποφάσεων που να αρνούνται την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων για τους Σχολικούς Φύλακες καθώς είναι αντισυνταγματικές (άρθρο 102 του Συντάγματος).
2.Απαιτούμε από την κυβέρνηση την ΑΜΕΣΗ ψήφιση της διάταξης για την αναγνώριση ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά της προϋπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων, που είχαν πριν μετατραπεί η σύμβασή τους σε Αορίστου Χρόνου με το Π.Δ. 164/2004.
3.Αντιδρούμε σε κάθε προσπάθεια μεταφοράς της αρμοδιότητας από τους αιρετούς σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) και την ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
4.Οργανώνουμε τις Νομικές παρεμβάσεις για την παραμονή των συναδέλφων μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων σύμφωνα και με τις οδηγίες για τη Νομική Προστασία των Σχολικών Φυλάκων.
5.Γινόμαστε ο καθημερινός «εφιάλτης» τους (κυβέρνηση, αιρετοί, τρόικα κ.λπ.) με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και κάθε άλλη αγωνιστική δράση σε κάθε μεριά της χώρας ώστε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος (αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες σε συνδυασμό με την έκβαση των νομικών παρεμβάσεων).
Συνάδελφοι,

Το επόμενο χρονικό διάστημα που θα ενταθεί η επίθεση όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά συνολικά στην κοινωνία, είναι απαραίτητη η παρουσία ΟΛΩΝ μας, κάθε εργαζόμενου, κοινωνικής ομάδας και συνδικαλιστικού στελέχους.