Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Νέο blog στην πόλη μας!

Κάθε μέρα που πλησιάζουν οι εκλογές ολοένα και εμφανίζονται νέα blog.
Καλωσορίζουμε ένα νέο blog http://anexartitoskorydallos.blogspot.gr/ που ασχολείται με τα δρώμενα της πόλης του Κορυδαλλού.
Η πρώτη εντύπωση είναι θετική. Παρουσιάζει μια αντικειμενική "ματιά" χωρίς χαρακτηρισμούς ενώ δείχνει να ξέρει πρόσωπα και πράγματα.
Αν και έδειξει να μας αγνοεί, εμείς καλωσορίζουμε την προσπάθεια!
Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα!

Φωτιά στη χωματερή Κορυδαλλού!

από www.korydalloblogspot.com


Το Σαββάτο 20 Ιουλίου 2013 με το που έπεσε το βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά μεγάλης έκστασης στην χωματερή του Κορυδαλλού, εκεί που έπρεπε να βρίσκεται το αθλητικό κέντρο Κορυδαλλού...


Έτσι λοιπόν όλος ο Κορυδαλλός πνίγηκε στη βρώμα, από τον Άγιο Στυλιανό έως Την Πλατεία Ελευθερίας και την Μέμου, αλλά όλοι νόμιζαν πως μπήκε φωτιά σε κάποιο κάδο λίγο πιο πάνω!!!

Κι όμως καιγόταν η τεράστια χωματερή με τα μπάζα και τα σκουπίδια στα 115 στέμματα του Αθλητικού Κέντρου.

Κι όλοι μαζί μούγκα στη πόλη μας... ριόλια.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

48 χρόνια από τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα

Σαν σήμερα, πριν από 48 χρόνια, δολοφονήθηκε από τους ένστολους πραιτωριανούς της ιουλιανής εκτροπής ο νεολαίος αγωνιστής, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, Σωτήρης Πέτρουλας. Το όνομά του γίνεται τραγούδι και σύνθημα. Η θυσία του πιο επίκαιρη παρά ποτέ.
Ο Σωτήρης Πέτρουλας γεννήθηκε στο Οίτυλο της Μάνης το 1942 από γονείς αγρότες. Τέσσερα μόλις χρόνια μετά τη γέννησή του, το 1946, η οικογένεια Πέτρουλα αναγκάζεται να καταφύγει στην Αθήνα προκειμένου να διασωθεί από τη δολοφονική μανία των ενόπλων συμμοριών της Δεξιάς. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων στην Αθήνα, ο Σωτήρης εργάζεται, σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στο σχολείο και παράλληλα συμμετέχει δραστήρια στο μαζικό μαθητικό κίνημα. 
 
 
 
 
 
Ήταν λίγο πριν τελειώσει το σχολείο, όταν ο Σωτήρης, μαζί με άλλους συμμαθητές του, αρνήθηκε να γράψει μία έκθεση που του ζητήθηκε με σοβινιστικό και αντιλαϊκό περιεχόμενο. Αντιλαμβανόμενος την αξία της οργανωμένης πάλης, αποφασίζει να οργανωθεί στη Νεολαία της ΕΔΑ. Λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο του 1960, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε να εισαχθεί στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή. Τραγική λεπτομέρεια: ο Σωτήρης Πέτρουλας κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή με υποτροφία 12.000 δραχμών, η κρατική καταστολή όμως δεν τον άφησε να ολοκληρώσει τις σπουδές του...
 
Ο Σωτήρης Πέτρουλας εξελίχθηκε σε μεγάλο αριστερό αγωνιστή και στέλεχος του φοιτητικού κινήματος. Πρωτοστάτησε στους αγώνες για το 114 και το 15%. Μάλιστα, ήταν Ιούλιος του 1962 όταν ο ίδιος μαζί με άλλους αγωνιστές ύψωσε τη σημαία του 114 στο βράχο της Ακρόπολης, στο υπουργείο Βιομηχανίας και στο Πανεπιστήμιο. Η προσφορά του στο κίνημα εκτιμήθηκε από τους συναδέλφους του, οι οποίοι τον εξέλεξαν γραμματέα της οργάνωσης της Ανωτάτης Εμπορικής. Η πολιτική του δραστηριότητα και το θάρρος του να συγκρούεται με την τρομοκρατία που επικρατούσε στα Πανεπιστήμια (ιδίως με την παρακρατική ΕΚΟΦ) ενοχλούσε πολύ το κράτος της Δεξιάς. Γι' αυτό το λόγο αποβλήθηκε για ένα χρόνο από τη σχολή του. 
 
 
 
 
 
Π2 

 
Την ταραγμένη χρονιά του 1965, στις 21 Ιούλη, η ΕΦΕΕ κάλεσε τους φοιτητές σε συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στις αυθαιρεσίες του βασιλιά με κεντρικά συνθήματα "Να φύγει η αυλόδουλη κυβέρνηση""Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι το παλάτι και οι αμερικανοί" κ.ά. Κατά τη διάρκεια της μαζικότατης διαδήλωσης, οι αστυνομικοί, κατόπιν εντολής του υπουργού δημόσιας τάξης, ναύαρχου Τούμπα, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς. Ο απολογισμός τραγικός: 200 τραυματίες, 258 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων 28 μαθητές, και ένας νεκρός. Ο 23χρονος τότε Σωτήρης έπεσε νεκρός στη συμβολή των οδών Σταδίου και Λαδά, χτυπημένος από τη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας.
 
 
 
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, η αστυνομία αρνούνταν να παραδώσει τη σωρό του Σωτήρη στην οικογένειά του, σε μία προσπάθεια η ταφή να γίνει μυστικά, πριν καν ανατείλει ο ήλιος, ώστε να αποσιωπηθεί η αλήθεια γύρω από τη δολοφονία του. Η επίσημη κρατική ιατροδικαστική εκδοχή έκανε λόγο για θάνατο από ασφυξία λόγω των δακρυγόνων που είχαν ρίξει οι κρατικές δυνάμεις καταστολής. Γιατί, όμως, υπήρχαν σχισίματα στο λαιμό του Σωτήρη, τα οποία βρήκαν οι δικοί του, όταν πήραν το πτώμα; Μήπως οι αστυνομικοί προσπάθησαν να καλύψουν ίχνη στραγγαλισμού του 23χρονου αγωνιστή; Εξάλλου, γιατί η διαπίστωση του θανάτου έγινε από αστυνομικούς, ντυμένους με στολές γιατρών; Και γιατί δεν επετράπη στην οικογένεια του Σωτήρη να πραγματοποιήσει με δικά της έξοδα νεκροψία; Και είναι αλήθεια αυτό που η ίδια η μητέρα του Σωτήρη αποκάλυψε, ότι δηλαδή η εκταφή της σωρού απέδειξε πως το κρανίο του είχε δεχθεί ραφή από χειρουργική επέμβαση; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα. Ή μήπως όχι; ...
 
Η κηδεία του Σωτήρη στις 23 Ιουλίου εξελίχθηκε στην πιο ηχηρή διαδήλωση ενάντια στο παλάτι, σε μια διαδήλωση οργής 500.000 ανθρώπων, που ακολουθούν τη σωρό του από το σπίτι της οικογένειας στον Κολωνό, ενώ ακούγεται το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη που γράφτηκε ειδικά γι' αυτόν. Εκδηλώσεις για να τιμηθεί η μνήμη του έγιναν και σ’ άλλες πόλεις της Ελλάδας με εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου. 
 
 
 
 
 
Π18
 
 
Ο Σωτήρης ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής της αριστεράς, που πάλευε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φτώχεια και χωρίς αποκλεισμούς, για μια κοινωνία ελεύθερη και δημοκρατική. Ήταν ένας φοιτητής που δολοφονήθηκε σε μία διαδήλωση, ενώ πάλευε να κάνει τα οράματά του πραγματικότητα. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας. Το μήνυμα της θυσίας του, ένα μήνυμα αντίστασης που μας παίρνει το φόβο, μας εμψυχώνει, μας εμπνέει, μας οδηγεί.
 
 
 
 
 
 
_________________________
 
 
 
Ξανά στη θέση της η προτομή του Πέτρουλα
 
Συναγωνιστές και συμφοιτητές του Σωτήρη Πέτρουλα αποφάσισαν πριν από λίγες ημέρες να τοποθετήσουν νέα αναμνηστική ανάγλυφη προτομή του, στο ίδιο σημείο από το οποίο κάποιοι ανιστόρητοι την είχαν αφαιρέσει, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω. 
 
 
 
- See more at: http://left.gr/news/48-hronia-apo-ti-dolofonia-toy-sotiri-petroyla#sthash.SQPvT6cv.dpuf

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μάγκας! Αποχώρησε από τη συνάντηση με τον Στουρνάρα

Ο Ιωακειμίδης απέδειξε ότι τιμά την αξιοπρέπειά του και την ψήφο του Νικαιώτικου λαού Στη σημερινή συνάντηση που είχαν Δήμαρχοι με τον Υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα, κάποιος σύμβουλος του μίλησε απαξιωτικά για τους Δημάρχους. Ο Ιωακειμίδης δεν ανέχτηκε τους χαρακτηρισμούς και έφυγε από τη συνάντηση διμαρτυρόμενος

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η χώρα καταρρέει, ρεεεε, του Στέλιου Κούλογλου

H από http://tvxs.gr/newsαρρέει, ρεεεεεε, του Στέλιου Κούλογλου

tvxs.gr/node/133521
 
 
 
Ας πάρουμε τα πράγματα λογικά. Σημείο πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει την πιο φαύλη, αυταρχική και ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Βάζει μόνη της αυτογκόλ όπως στην ΕΡΤ, παίρνει ανάλγητες αποφάσεις όπως οι τελευταίες με τους δήμους, τους αστυνομικούς ή τους εκπαιδευτικούς, δεν ξέρει τα τρία κακά της μοίρας της: στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ούτε για το μέτρο των αποδείξεων, το οποίο μόλις κατήργησαν αλλά σκέπτονται να επαναφέρουν τον Σεπτέμβριο!
Και όμως! Οι δημοσκοπήσεις, όσο μπορούν να αποτυπώσουν την εικόνα, δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει οριακά με την ΝΔ για την πρώτη θέση. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και το ΠΑΣΟΚ, τότε το στρατόπεδο της κυβέρνησης υπερτερεί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στην καλύτερη περίπτωση κινείται στα περσινά εκλογικά της ποσοστά. Κανονικά, ένα Συνέδριο που σέβεται τον εαυτό του, θα έπρεπε να συζητήσει αναλυτικά, με διαφωνίες όσο μεγάλες και αν είναι, για τις αιτίες της στασιμότητας. Αλλά στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν για τις συνιστώσες, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να καταργηθούν.
Σημείο Δεύτερο. Μια από τις βασικές αιτίες της στασιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, που ανεξάρτητα από τις όποιες δημοσκοπήσεις και την ακρίβεια τους δεν έχει προκαλέσει ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα υπέρ του παρά το ευνοϊκό κοινωνικό και πολιτικό έδαφος, είναι η ύπαρξη των συνιστωσών: η προπαγανδιστική μηχανή του Μαξίμου έχει ακριβώς χρησιμοποιήσει την εσωτερική κακοφωνία και τις συνιστώσες , για να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει. Αλλά στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν ακόμη αν θα πρέπει να τις διατηρήσουν.
Σημείο Τρίτο. Μια επίσης βασικότατη αιτία για την στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει δώσει πειστική απάντηση παρά την συνεχή παρουσίαση προγραμματικών θέσεων για διάφορους τομείς, στο βασικό ερώτημα: τι θα κάνει η κυβέρνηση της αριστεράς που επαγγέλλεται, αν οι δανειστές κόψουν την δόση; Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις ; Μάλιστα το προηγούμενο του κυπριακού όχι, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε χωρίς τις αναγκαίες επιφυλάξεις, έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο φόβο και δυσπιστία στους ψηφοφόρους. Ένα συνέδριο ενός κόμματος που μπορεί να βρεθεί σε λίγους μήνες στα πρόθυρα της εξουσίας θα έπρεπε να ασχοληθεί, να διαφωνήσει μέχρι θανάτου και ύστερα να αποφασίσει συλλογικά ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα. Αλλά στο στάδιο του Τεκ Βο Ντο συζητούν για τις συνιστώσες.
Σημείο Τέταρτο. Ο βασικότερος ιστορικά αντίπαλος της Αριστεράς, οι νεοναζί, κερδίζουν έδαφος. Και το καταφέρνουν επειδή πουλάνε αγοραίο πατριωτισμό και δίκτυα αλληλεγγύης μόνο για Έλληνες. Ένα συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να αποφασίσει με τι μέτρα η εθνική αξιοπρέπεια, ο πατριωτισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν θα χαριστούν στην Χρυσή Αυγή. Έλα όμως που στο Συνέδριο συζητούν για τις συνιστώσες;
Σημείο Πέμπτο. Οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν και τη Γαλλία, στην Πορτογαλία διαδηλωτές μπουκάρουν στο Κοινοβούλιο, στην Ελλάδα οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους. Αλήθεια πιστεύει κανείς από τους συνέδρους του Φαλήρου, ότι υπάρχει έστω και ένας νέος, όχι κομματικός πρεσβύωψ αλλά από αυτούς τους ψηφοφόρους που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση στις νεαρές ηλικίες στις περσινές εκλογές, που να ενδιαφέρεται, αν ο Γλέζος, ο Νταβανέλος ή το ΔΗΚΚΙ θέλουν να διατηρήσουν τις συνιστώσες τους; Αυτός που ετοιμάζεται ή σκέπτεται να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για να φύγει διωγμένος από τον τόπο που γεννήθηκε,όπου σπούδασε και θέλει πραγματικά να ζήσει; H μήπως ενδιαφέρεται για την ύπαρξη των συνιστωσών ο εκπαιδευτικός ή ο δημοτικός υπάλληλος που χάνει την δουλειά του;
Σημείο Έκτο. Ξυπνήστε. H χώρα καταρρέει, ρεεεεεεεε.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Στέλιος Κυμπουρόπουλος:Σας περιμένω 16/7 έξω από τη Βουλή

Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία. 

Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.
Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα. Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος.
Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει! Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα μια ημέρα καλό φαγητό, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας τρώνε ψίχουλα ή ό,τι βρουν σε συσσίτια και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους… σύντομα εκεί θα καταλήξουμε οι περισσότεροι!
Δεν έχει αξία αν δουλέψουμε μια μέρα περισσότερο, αφού είτε το 27% των συμπολιτών μας δε δουλεύει είτε και να δουλεύει κάποιος σήμερα, αύριο ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για τα καθημερινά απαραίτητα αγαθά. Και το ερώτημα γεννιέται: γιατί συμβαίνει αυτό;
Συμβαίνει γιατί αφήσαμε τη ζωή μας, χωρίς οδηγό, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς όραμα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε στην προσπάθεια και στη σωστή ανταμοιβή και πιστέψαμε στη λαχειοφόρο αγορά των ψήφων. Δεν υπολογίσαμε ώστε να φτιάξουμε μια κοινωνία για όλους, μια κοινωνία με βάσει την Παιδεία, τις Επιστήμες, την Έρευνα, τη Φυσική Ελληνική Ομορφιά του εδάφους και του υπεδάφους.
Ακόμα υπάρχουν ψήγματα ελπίδας και εγώ θέλω να τα εκμεταλλευτώ και να βρεθώ όσο ζω σε μια Ελλάδα πραγματικής Δημοκρατίας, πραγματικής Ελευθερίας, πραγματικής Παιδείας, πραγματικής Υγείας, πραγματικής Διαφορετικότητας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ!
Τώρα για να μη συνεχίσουν να ξενιτεύονται νέοι άνθρωποι για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα για να είμαστε σίγουροι πως σε 20-30 χρόνια θα υπάρχει ακόμα Ελλάδα και δε θα έχουμε αυτοαφανιστεί από την υπογονιμότητα! Σαν άνθρωπος δε μπορώ να βλέπω άλλο την Ελλάδα να καταστρέφεται και να χάνεται. Δε μπορώ να βλέπω πως κάθε ημέρα πίνεται το αίμα των ανθρώπων μας. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!
Δε ξέρω αν η ώρα μηδέν έφτασε, εγώ όμως ορίζω το δικό μου σημείο μηδέν. Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα είναι σαν να έχω γενέθλια, θα είναι τα δικά μου διαφορετικά γενέθλια που αντί να τα γιορτάσω απολαμβάνοντας κάποιο γεύμα δίπλα στη θάλασσα με καλό κρασί και φαγητό, θέλω να γιορτάσω την αρχή μιας καινούργιας ημέρας, μιας αλλαγής. Εγώ θα είμαι εκεί στις 20:00, μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ, να γεμίσει ο χώρος Ελπίδα έξω από το σπίτι μέσα στους δρόμους.

Αυτές είναι οι 16 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

http://www.iefimerida.gr/news/113684/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-16-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BD-%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%85

Την Τετάρτη έρχεται η «ώρα μηδέν» για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος θα αποφασιστεί η αυτοδιάλυση των συνιστωσών και η δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος, απόφαση η οποία δυσαρεστεί αρκετές από τις 16 συνιστώσες που συγκροτούν τον «πολύχρωμο» ΣΥΡΙΖΑ.
Η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, η αυτοδιάλυση των συνιστωσών, ο τρόπος εκλογής των νέων οργάνων, αλλά και τα πολιτικά επίδικα αποτελούν τα «αγκάθια» του Συνεδρίου στα οποία αναμένεται να επικεντρωθεί όλο το βάρος των συζητήσεων και αντιπαραθέσεων στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.
Μέχρι στιγμής, στο ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν ανοιχτά συνιστώσες όπως η ΔΕΑ, το ΔΗΚΚΙ, η ΚΕΔΑ και οι Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου, ενώ μεταβατικό χρονικό για την αυτοδιάλυσή τους ζητά το ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ηγέτη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιες είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ:
  • Συνασπισμός
Η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία επί σειρά ετών εξασφάλιζε το μεγαλύτερο ποσοστό του κόμματος, είναι ο Συνασπισμός των Κινημάτων, της Αριστεράς και της Οικολογίας (Πρώην Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου). Ο ΣΥΝ, μετρά 21 χρόνια ιστορίας ως ανεξάρτητο κόμμα και αποτελεί την πιο φιλοευρωπαϊκή έκφανση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας παράλληλα μια σύγχρονη κυβέρνηση της Αριστεράς. Μερικά από τα πιο γνωστά στελέχη και βουλευτές του, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Παπαδημούλής, ο Νίκος Βούτσης, ο Γιάννης Δραγασάκης, η Ρένα Δούρου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας κ.α.
  • ΚΟΕ
Με κύρια ιδεολογική κατεύθυνση τον Μάο και τον Στάλιν, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος, αποτελεί το «νούμερο δύο» στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεχωρίζει για τις «σκληρές» της θέσεις. Ενα από τα επιφανή στελέχη της, ο Ρούντι Ρινάλντι, ήταν οπαδός και μαθητής του Γιάννη Χοτζέα, ο οποίος αποχώρησε από το ΚΚΕ τη δεκαετία του '60 και κατήγγειλε το κόμμα διαφωνώντας με τη διαδικασία αποσταλινοποίησης. Τα στελέχη της συμμετείχαν στις δράσεις της πρωτοβουλίας «Δεν πληρώνω» και υποστηρίζουν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Η ΚΟΕ τάχθηκε υπέρ της αυτοδιάλυσης όλων των συνιστωσών.
  • Nέος Αγωνιστής
Ο νέος αγωνιστής είναι μια από τις σχετικά «φρέσκες» συνιστώσες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκροτήθηκε το 2006-2007 και αποτελείται κατά δήλωση του από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ με κύριο δόγμα τον δημοκρατικό σοσιαλισμό.
  • ΔΗΚΚΙ
Το ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά αποτελείται από στελέχη του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος που είχε ιδρύσει ο Δημήτρης Τσοβόλας. Μετά τη διάλυση του κόμματος από τον πρόεδρό του, μία ομάδα στελεχών που ανήκουν στον σοσιαλιστικό χώρο, με επικεφαλής τον ηθοποιό Γιώργο Πάντζα και τους Πάνο Μαντά και Ηλία Νικολόπουλο, εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με διακριτή πολιτική παρουσία ως συνιστώσα του πολιτικού σχηματισμού. Κύριες θέσεις του ΔΗΚΚΙ είναι ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, ωστόσο πολλές φορές έχει εκφράσει αντι-ευρωπαϊκές θέσεις και διαφωνούν έντονα με το ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης  τους.
  • Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας
Οι «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας» ιδρύθηκαν τον Αύγουστο του 2007. Αρχικό σχήμα ήταν ο «Σύνδεσμος Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας», ο οποίος συμμετείχε με δυο μέλη του στην πρώτη διεθνή συνάντηση οικοσοσιαλιστών που έγινε στο Παρίσι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Τον Νοέμβριο του 2007, μετά τη διάσπαση και διάλυση της «Οικολογικής Παρέμβασης» στην οποία συμμετείχαν τα περισσότερα από τα μέλη του «Συνδέσμου», ο «Σύνδεσμος» μετεξελίχθηκε στην πολιτική οργάνωση «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας» (πηγή: wikipedia)
  • AKOA
Η Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά προέρχεται από το ΚΚΕ εσωτερικού και έχει κοινά στοιχεία με τα πρώην Κομμουνιστικά Κόμματα της Γαλλίας και της Ιταλίας. Για το λόγο αυτό ανήκει στους λεγόμενους «ευρωκομμουνιστές». «Το όραμά της για σοσιαλισμό με δημοκρατία, ελευθερία και αυτοδιαχείριση, ο κομμουνιστικός ορίζοντας και η αντίθεση στον σταλινισμό, αλλά και στη νεοσυντηρητική σοσιαλδημοκρατία, είναι βασικά στοιχεία της ιδεολογικής κατεύθυνσης» της ΑΚΟΑ. (πηγή: Ελευθεροτυπία)
  • ΚΕΔΑ
Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς. Ιδρύθηκε στις αρχές του 2001, κυρίως από πρώην μέλη του ΚΚΕ, όπως ο Γιάννης Θεωνάς. Δηλώνουν ότι δεν είναι κόμμα και τα στελέχη της για να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους εκδίδουν την εφημερίδα «Ενότητα». Στο κείμενο των θεσεών τους αναφέρουν ότι η θέση τους «για την κοινή δράση και τη συνεργασία δεν αγνοούσε τα προβλήματα σχέσεων μεταξύ των αριστερών δυνάμεων, τα προβλήματα διαφορετικών ιδεολογικών προσεγγίσεων τα οποία εντάθηκαν μετά την ήττα και την πτώση του "υπαρκτού σοσιαλισμού", ούτε παραγνώριζε το γεγονός ότι θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος ώσπου να κλείσει ο κύκλος της έρευνας, αλλά και της αυτοκριτικής μας για τις αιτίες της ήττας και της πτώσης» (πηγή: Ελευθεροτυπία)
  • Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά είχε ως μητρική οργάνωση την ΟΣΕ - Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση, η οποία ξεκίνησε ως τροτσκιστική γκρούπα. Εχει ως επικεφαλής τον δημοσιογράφο Αντώνη Νταβανέλλο.
Επικαλούμενη τη μαρξιστική θεωρία, η ΔΕΑ προτείνει τη «στάση πληρωμών προς τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους, την εθνικοποίηση των τραπεζών υπό δημόσιο-δημοκρατικό-εργατικό έλεγχο, τη βαριά φορολογία των επιχειρήσεων και των πλουσίων, σε συνδυασμό με μέτρα κατά της ''δραπέτευσης'' κεφαλαίων», ενώ έχει απειλήσει ακόμη και με αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι αρνητική στο ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης.
  • Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα
Η αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ) δημιουργήθηκε από διάσπαση της συνιστώσας «Κόκκινο» με όραμα τη δημιουργία της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Ηγετική φυσιογνωμιά της είναι ο Γιώργος Σαπουνάς. Οπως αναφέρεται σε κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κίνησης: «Ευρώ ή δραχμή», «εντός ή εκτός ΕΕ» είναι ανεπίκαιρα διλήμματα. Το σωστό ερώτημα είναι: «μπορεί να υπάρξει σήμερα μαζική αντικαπιταλιστική Αριστερά»;
  • Ενωση Δημοκρατικού Κέντρου
Μια από τις πιο «κεντρώες» συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΔΗΚ στην ιδρυτική της διακήρυξη αναφέρει πως ακολουθεί τα χνάρια του Αλέκου Παναγούλη και τοποθετείται στο Δημοκρατικό Κέντρο, με πρόεδρο τον Σταύρο Καράμπελα.
«Η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου, είναι μία Ένωση Ριζοσπαστών Δημοκρατών στο Κέντρο. Αποτελείται από πολίτες τους οποίους ενώνει η βούληση να εκτελέσουν αποτελεσματικά το καθήκον της συμμετοχής στα κοινά και η επιθυμία να αγωνιστούν για να αλλάξουν τις κοινωνικές δομές και να τις καταστήσουν αντάξιες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στα πλαίσια της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (πηγή: edik.gr)
  • Ενωτική Κίνηση
Είναι η συνιστώσα στην οποία είναι βασικό μέλος ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Οπως αναφέρεται στον ιστότοπο της συνιστώσας enotikikinisi.gr, η συνιστώσα επιδιώκει ένα «σύγχρονο, ενωτικό, αντιμνημονιακό Κίνημα: Πατριωτισμός σε συνδυασμό με μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και δημοκρατική αντίληψη για το μέλλον της Ευρώπης των λαών. Διαγραφή του παράνομου χρέους. Προώθηση σειράς πραγματικών διαρθρωτικών οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών στον αντίποδα του χρεοκοπημένου νεοφιλελεύθερου κυβερνητικού προτάγματος και τους εκβιασμούς που το συνοδεύουν. Η λύση του δράματος της χώρας βρίσκεται στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου με βάση ένα εναλλακτικό θεσμικό πλαίσιο».
  • Κίνηση Ενεργοί Πολίτες
Οι «Ενεργοί Πολίτες» είναι μια από τις ιδρυτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, η οποία ζητά την «ενότητα της Αριστεράς» και τη συγκρότηση ενός διευρυμένου Αριστερού Μετώπου, ωστόσο έχει προβάλλει δυναμική αντίδραση στο ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης της.
  • Ροζα
Η ΡΟΖΑ ανήκει σαφώς στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και οι θέσεις της δεν χωρούν αμφισβήτηση. Τα μέλη της, αναφερόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζουν ότι «δεν θέλουμε να υποτιμά τις διαδικασίες βάσης, συρρικνώνοντας τις ουσιαστικές λειτουργίες του στην κορυφή, και πελαγοδρομεί μεταξύ οργανωτισμού και κεντρικοπολιτικισμού».
  • Κόκκινο
Με σημαντική δράση στον χώρο των μεταναστών αλλά και σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, το «Κόκκινο» έχει έντονη παρουσία και στο εξωτερικό. Στη συνιστώσα ηγούνται ο Πάνος Κοσμάς και ο Δικαίος Ψυκάκος. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, το «Κόκκινο» ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί πιο επιθετικά και να επιμείνει στον σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς στη βάση των Πέντε Σημείων, έστω και με ψήφο ανοχής από τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να εκφράσει την αντιμνημονιακή ψήφο.
  • Σύνδεσμος Πολιτών Ρήγας
Αποτελεί μία από της μικρότερες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ως κύρια ιδεολογική κατεύθυνση την Πατριωτική Αριστερά.
  • Ριζοσπάστες Οικολόγοι
Αποτελούν μια επίσης μικρή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεργάστηκε μαζί του στις εκλογές του Ιουνίου και έχει ως κύρια ιδεολογική κατεύθυνση την Ριζοσπαστική Οικολογία.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, δραστηριοποιούνται και ομάδες όπως οι «Ανένταχτοι Αριστεροί», ωστόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζονται 16 συνιστώσες.


Πηγή: Αυτές είναι οι 16 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ- Ποιες αντιδρούν στα σχέδια του Τσίπρα εν όψει Συνεδρίου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/113684#ixzz2YL33Zj31

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στις Φυλακές Κορυδαλλού

5.7.13

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΙΤΗ 9/07/2013 ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

Το παιδί ενός εργαζομένου στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ εξαιτίας σοβαρής θεραπείας στην οποία υποβάλλεται.

Όσοι επιθυμούν και μπορούν, να δώσουν αίμα στα κατά τόπους νοσοκομεία και μονάδες αιμοδοσίας, τα στοιχεία που χρειάζονται να δοθούν κατά την αιμοδοσία είναι τα εξής: ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΡΕΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΙΤΗ 9/07/2013 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΟΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΣΟΛΩΜΟΥ 2-4) ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ.
(Στη πλευρ'α των Γυναικείων Φυλακών, απέναντι από το παλιό 16΄ ΑΤ Πειραιά).

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Απεργία πείνας εργαζόμενου!

Επιστολή αγανάκτησης απλήρωτου εργαζόμενου στη Δημ.Επιχείρηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ένας εργαζόμενος που αισθάνεται την αδιαφορία των αιρετών, το βόλεμα των συνδικαλιστών και την αγανάκτηση της Πολιτείας που αν και απλήρωτος τον χρεώνει με τόκους της εφορίας.
Μετά από 38 χρόνια εργασίας ξεκινάει απεργία πείνας για να δικαιωθεί.
¨΄η θα πληρωθώ ή θα πεθάνω για 13.000"
από http://neakeratsiniou.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1043.html#more
ΠΡΟΣ : 
-ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ
-ΔΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΚΕΠΑ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
-Ε’ ΕΦΟΡΙΑ
-ΠΟΕ-ΟΤΑ
-ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δήμαρχε, δε μου αφήνεις περιθώρια πλέον για να ζήσω. Με πετάς στο δρόμο. Συνειδητά ποδοπατείς την αξιοπρέπεια μιας οικογένειας. Να ζήσω, να σπουδάσω το παιδί μου, το φαγητό, τα έξοδα της καθημερινής διαβίωσής μου τα απαγορεύεις. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Ποιος είσαι εσύ που μου λες «ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΛΥΚΟΥΣΑ, ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ»; Πώς μπορείς και με ποιο δικαίωμα με κοροϊδεύεις, δε με πληρώνεις και κάθε μήνα με χρεώνεις τόκους και δικαστικά έξοδα από τις τράπεζες, πρόστιμα από εφορίες χωρίς να φταίω και χρεώνομαι επιπλέον ποσά;...


Δήμαρχε, είσαι πολιτικό πρόσωπο, εκλεγμένος σε μια φτωχή πόλη. Σου κάνω έκκληση για τελευταία φορά. Πλήρωσε, έστω, τα οφειλόμενα χρήματα. Εθελοτυφλείς κι εσύ κι η Διοίκηση του Δήμου.
Το δικό σου παιδί προνομιούχο. Η ζωή του προχωράει. Το δικό μου παιδί, που τόσα χρόνια το σπουδάζω μ’ ένα μισθό τίμιο και ποτισμένο με 38 χρόνια ιδρώτα, το αναγκάζεις να σταματήσει τις σπουδές του, να ζει συνθήκες ζωής που ζουν οι λαθρομετανάστες.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ.
Έχεις γελοιοποιήσει την έννοια του Δημάρχου που πρέπει να έχει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
Να καταλάβεις ότι δεν έχω άλλη πηγή εισοδήματος πέραν του μισθού μου.
Κλείνοντας, όταν διαλύεις οικογένειες και είσαι ο ηθικός αυτουργός, καλά θα είναι να ξανασκεφτείς και τις συνέπειες που έχει αυτή η στάση.
Απευθύνομαι και στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.
Έχετε καταπατήσει την έννοια του συνδικαλισμού. Το καταστατικό του Συλλόγου το γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια. Ήσασταν και είστε υποχρεωμένοι να προστατέψετε τα μέλη. Δυστυχώς δεν το κάνετε, κύριοι συνδικαλιστές. Είστε απλοί εργαζόμενοι, υποθέτω, ζείτε οικογένειες από το μισθό σας. Γιατί δεν καταλαβαίνετε το κόστος ενός εργαζόμενου απλήρωτου τόσους μήνες;
Ανήκετε πολιτικά στις προοδευτικές δυνάμεις που μάχονται για τον εργαζόμενο.
Διαδηλώνετε, διεκδικείτε. Κύριοι συνδικαλιστές, δεν μπορείτε να προστατέψετε τα 5 μέλη σας;
Δεν έχετε δικαίωμα. Είστε εκλεγμένοι και πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες που υπαγορεύει το καταστατικό του Συλλόγου.
Δεν έχετε δικαίωμα τόσο καιρό να παίζετε κι εσείς μαζί μας.
Όποιος δεν έχει βιώσει την καταπίεση, την εξαθλίωση του εργοδοτικού κατεστημένου επί 38 χρόνια, ξέρει απλώς τη θεωρία της κομμουνιστικής ιδέας ενάντια στην εκμετάλλευση.
Μην μπορώντας να ζήσω άλλο τον εξευτελισμό, την επαιτεία και τη διάλυση της οικογένειάς μου με τα 38 χρόνια προϋπηρεσίας, πλέον πρέπει να πω ότι η τελευταία επιλογή μου είναι να κατέβω σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ με όποιο κόστος, ακόμα και της ζωής μου. Ή θα πληρωθώ να ζήσω κι εγώ σαν άνθρωπος ή θα πεθάνω για 13.000 ευρώ.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΕ, ΔΗΜΑΡΧΕ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΩ.
Κλείνοντας, ζητώ όποιος διαβάσει την επιστολή είτε πολιτικό πρόσωπο, δημοσιογράφος, δικαστικός και μπορεί να βοηθήσει να το κάνει.
ΖΗΤΩ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΣΑΣ