Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010, 9 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση του Δήμου (που δεν είναι νεά αλλά η προηγούμενη με προσθήκες από την προ-προηγούμενη) και κυρίως 9 μήνες μετά την εφαρμογή του "Καλλικράτη" οι όποιες διαπιστώσεις κατατςθούν είναι σαφώς πιο ψύχραιμε΄ς και μακρυά απο μικροκομματικές και παραταξιακές λογικές όπως θα μπορούσαν να χαραχτηριστούν πριν από μια εκλογική αναμέτρηση.
ΤΟ μοντάλο του Καλλικράτη λοπόν λίγο απασχόλησε το Δήμο μας κατά την προεκλογική περίοδο αφού δεν προέβλεπε διοικητική αλλαγή των ορίων. Οι περισσότεροι συνδυασμοί δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα.
Σήμερα όμως μπορούμε να έχουμε άποψη για τα θετικά και τα αρνητικά του...
Ο Δήμος ανήκει σε όλες τις κατηγορίες των υπερχρεωμένων Δήμων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου (δείκτης χρεών πρός τακτικά έσοδα, χρέη προς ασφαλιστικούς φορείς, συνολικά χρέη). Από την άλλη η Διοίκηση του Δήμου παραμένει αταλάντευτη στη θέση της ότι αδικείται ο Δήμος από τα στοιχεία αυτά στα οποία προσμετρούνται περισσότερα χρέη απ' ότι στην πραγματικότητα έχει. Εμείς θα πιστέψουμε τον Δήμο λόγω καλής θέλησης αλλά και γιατί η οργάνωση της Κυβέρνησης δεν είναι τέτοια που να μας επιτρέπει να την εμπιστευόμαστε!
Πρακτικά σήμερα οι υποχρεώσεις του Δήμου προς τους εργαζόμενους (με κάθε σχέση εργασίας) υπερβαίνουν το 1,5 εκ αν υπολογίσουμε τους μισθούς που οφείλονται και τα επιδόματα.
Παράλληλα φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ο Δήμος "έκλεισε" δύο παιδικούς σταθμούς (τμήματα των οδών Μαλαγαρδή και Λαρίσης) δυναμικότητας περίπου 120 παιδιών στη λογική της μείωσης των λειτουργικών εξόδων. Βέβαι για να είμαστε δίκαιοι λειτούργησε ένα νέο τμήμα δυναμικότητας 80 παιδιών στην οδό Ύδρας. Για κάποιον που σκέφτεται λογιστικά προκύπτει ένα κενό περίπου 40 παιδιών. Στην πράξη ας βρεί κάποιος λύση για το πως θα εξυπηρετηθεί ο παππούς ή η γιαγιά του βρέφους όταν πρέπει να φύγει από την οδό Επτανήασου για να πάει στο σταθμότ της οδού Ύδρας ή αντίστοιχα από την όδό Αθηνάς στην οδό Σερρών. Τελικά το πρόβλημα αφορά περισσότερες από 100 οικογένειες. Άλλωστε τα παιδιά που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου υπολείπονται τουλάχιστον κατά 150 συγκριτικά με άλλες χρονιές. Αν αυτό είναι στα πλαίσια της βελτίωσης της κοινωνικής πολιτικής τότε ευχαριστούμε Δήμαρχε δε θα πάρουμε.
Επίσης φέτος και πάλι για πρώτη φορά διέκοψαν τη λειτουργία τους τρία τμήματα του αθλητικού οργανισμού σε μισθωμένα κτίρια προκειμένου να μεταφερθούν σε ένα ανακαινισμένο ιδιόκτητο κτίριο. Η πρόθεση σωστή και αναγκαία την εποχή που ζούμε. Πότε περιμένει ο Δήμαρχος όμως να το υλοποιήσει όταν στα τέλη του Σεπτέμρη δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να ανακαινίζεται ο χώρος? Μήπως είναι στη λογική των περικοπών των δραστηριοτήτων γιατί ήδη οι περισσότεροι δημότες που συμμετείχαν σ'αυτές τις δραστηριότητες έχουν αναζητήσει λύσεις στα ιδιωτικά γυμναστήρια?
Θα μείνουμε αρχικά σε αυτά όχι γιατί δεν υπάρχουν άλλα, απλά δίνοντας ακόμη εμπιστοσύνη στα λόγια του Δημάρχου ότι θέτει ως προτεραιότητα τις αθλητικές υποδομές και την κοινωνική πολιτική του Δήμου...περιμένουμε λύσεις άμεσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου