Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Διαθεσιμότητα στις Δημοτικές επιχειρήσεις

http://www.zougla.gr/greece/article/proti-ipopsifi-pros-dia8esimotita-5000-ipalili-ota

Οι πρώτοι υποψήφιοι προς διαθεσιμότητα για τον Δεκέμβριο στους ΟΤΑ είναι οι 5.000 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ, και μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Θα προηγηθεί η αξιολόγηση των δομών στους ΟΤΑ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, που δεν θα γίνει με οριζόντιο τρόπο.

Πάντως, σήμερα, αναμένεται να κλειδώσει η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας - που περιλαμβάνει 12.500 εργαζόμενους στο Δημόσιο - και η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών που εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί στο Μαξίμου το κυβερνητικό όργανο μεταρρύθμισης, έτσι ώστε στη σύσκεψη να κλειδώσει η λίστα με τα ονόματα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Από αυτούς, οι 4.401 (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης) έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας από τον περασμένο Ιούλιο.

Ακόμη σημειώνεται ότι ακολουθεί η ένταξη των υπολοίπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500, οι οποίοι θα προέρχονται απ' όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης. Έτσι, αλλάζουν όλα στο ΕΣΥ από τις αρχές Σεπτέμβρη, καθώς έχει ήδη μπει σε λειτουργία η διαδικασία αλλαγής χρήσης νοσοκομείων και δημόσιων δομών υγείας. Μέσω αυτής της διαδικασίας, 1.835 υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, οι οποίοι κατέχουν οργανικές θέσεις σήμερα σε 13 νοσοκομεία, μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου