Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

"Αφυξία" στις φυλακές Κορυδαλλού-Χαλκίδας

 απο protothema.gr

«Ασφυξία» στις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας, καθώς δεν υπάρχει καθόλου χώρος για την εισαγωγή νέων κρατουμένων. Οι διευθυντές των δύο φυλακών προειδοποιούν μάλιστα εγγράφως την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ενημερώνουν ότι κλείνουν τις πύλες των δύο σωφρονιστικών καταστημάτων...
«Σας αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας ότι από σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2012, αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους, λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του καταστήματος μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους» αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού, κ. Ιωάννης Ανέστης, ενώ ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας, κ. Σπύρος Αθανασίου, υπογραμμίζει πως ο μόνος διαθέσιμος χώρος στο σωφρονιστικό κατάστημα που διευθύνει είναι στις... τουαλέτες.

«Μετά από τη σημερινή μεταγωγή-παραλαβή κρατουμένων, σας αναφέρουμε ότι πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική. Η φυλακή είναι έτοιμη να «εκραγεί» με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά της. Παρακαλούμε όπως αφού λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω να μην φυλακίσετε άλλους κρατουμένους στο ενταύθα Κατάστημα Κράτησης. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε» αναφέρει επί λέξει στο έγγραφό του ο κ. Αθανασίου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής οι δύο φυλακές δεν θα μπορούν να εκτελούν αποφάσεις για προφυλακίσεις, φυλακίσεις ακόμη και οι μεταγωγές κρατούμενων
Σήμερα, στις φυλακές της χώρας κρατούνται 12.703 κρατούμενοι. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο επιστολές βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση των μέτρων που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών με την αποφυλάκιση ειδικών κατηγοριών κρατουμένων, στα οποία όμως αντιδρούν ΛΑΟΣ και της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου