Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δικαίωση του Δήμου Πετρούπολης για το χαράτσι της ΔΕΗ

Αναδημοσίευση από peristerinews.gr
Την Τρίτη 17 Γενάρη, συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και των πρώτων 173 κατοίκων της Πετρούπολης, με τη στήριξη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν επιθυμούσαν ή δε μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι που συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Την Τετάρτη 18 Γενάρη, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, η οποία απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ στις κατοικίες των εναγόντων, προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης, έως 30/04/2012.
Η απόφαση αυτή, αποτελεί την πρώτη σημαντική δικαστική απόφαση σε ολόκληρη τη χώρα, αφού ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που αντιστέκονται στην πληρωμή αυτού του εκβιαστικού χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, δικαιώνονται, έστω και προσωρινά. Δίνει δύναμη σε όσους αντιστέκονται και κουράγιο για να συνεχίσουμε τους αγώνες σε καθετί που υποβαθμίζει τη ζωή μας.
H Διοίκηση του Δήμου, στηριγμένη στο μαζικό λαϊκό κίνημα, αντιτάχτηκε και έτσι θα συνεχίσει να κάνει, σε κάθε μέτρο που υποβαθμίζει τη ζωή του λαού της Πετρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου