Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Αποκάλυψη- βόμβα του Ευρωβουλευτή Ν.Χουντή


Απάντηση του Όλι Ρεν για τις έγγραφες δεσμεύσεις των κομμάτων

Στο ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ίδιου του Όλι Ρέν, για γραπτές δεσμεύσεις των κομμάτων της Ελλάδας ότι «συμφωνούν με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και με τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή τους», απάντησε, σήμερα, ο ίδιος ο Επίτροπος.

Πιο συγκεκριμένα  “από την εποχή της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα μέχρι τις παρούσες Συνθήκες, νομοθετική ή άλλη διαδικασία, λήψης αποφάσεων, σε οιοδήποτε επίπεδο, να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη κομμάτων της αντιπολίτευσης”, και κατέληγε στο ερώτημα προς τον Επίτροπο Ρέν: “με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνετε στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο εσωτερικό των κρατών μελών; Με βάση ποιο άρθρο των Συνθηκών αντλεί ο επίτροπος το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο εσωτερικό των κρατών μελών;”.

Σε αυτό το πολύ επίκαιρο ερώτημα απαντάει σήμερα ο Επίτροπος Όλι Ρέν. Στην απάντησή του σημειώνει ότι “ η Επιτροπή είναι της άποψης ότι ένα τέτοιο αίτημα είναι ενδεδειγμένο. Η Επιτροπή έχει τονίσει κατ’επανάληψη την κρίσιμη σημασία της επίτευξης πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης όταν η πρωτοφανής οικονομική προσαρμογή υλοποιείται από την ελληνική κοινωνία, και όταν κινητοποιούνται πολύ σημαντικοί χρηματοδοτικοί πόροι από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να στηρίξουν την Ελλάδα. Ούτως ή άλλως είναι θεμιτό να επιθυμούν οι δανειστές (τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ) να έχουν καθησυχαστεί ως προς τη δέσμευση της Ελλάδας να σεβαστεί τους συμφωνημένους στόχους, παρά τις όποιες αλλαγές κυβέρνησης.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου