Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στη μνήμη του Γιάννη...

Ποια κονωνική πολιτική και από ποιους ;



Ανάρτηση του www.korydallos.blogspot.com

(Μια σημαντική επιστολή του Γρηγόρη Κοταλακίδη)

απο www.aggouropolemos.gr

 

επιστολή του Γ.Κοταλακίδη

Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Γρηγόρης Κοταλακίδης και είμαι Δημότης Κορυδαλλού.
Προχθές 27 Μαρτίου και ώρα 11: 30 δίπλα από το σπίτι μου, στην οδό Γιάνναρη ξέσπασε φωτιά σε ένα εγκαταλελειμμένο χώρο (πρώην ξυλουργείο).
Επί χρόνια σε αυτό το χώρο ζούσε ο Γιάννης, ένας άστεγος της πόλης μας. O Γιάννης ζούσε ανάμεσά μας, καθόταν στο περίπτερο της γειτονιάς, μιλούσε με τους ανθρώπους, ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Ήταν ευαίσθητος, το τελευταίο βράδυ ήταν στο καφενείο και κάποιος τον κορόιδεψε. Αυτό τον ενόχλησε πολύ και έφυγε πικραμένος. Δυστυχώς βρέθηκε νεκρός μετά από την πυρκαγιά.
Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι ένα ξυλουργείο στον Κορυδαλλό παραδόθηκε στις φλόγες και εντοπίστηκε νεκρός ένας 45 χρόνος άνδρας.
Αποκρύπτουν όμως με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, αυτό των αστέγων ,που στη χώρα μας ολοένα και περισσότερο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Διερωτώμαι ποια είναι η πολιτική του Δήμου Κορυδαλλού σε αυτό το ζήτημα και εάν είχε γίνει κοινωνική έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για τις συνθήκες διαβίωσης του συμπολίτη μας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή με άδικο τρόπο.
Στη μνήμη του Γιάννη έγραψα αυτήν την επιστολή, το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω, γιατί αυτή τη στιγμή υπηρετώ σε σχολείο της περιφέρειας, και δεν μπορώ να συμμετέχω πιο ενεργά. Αυτήν την εποχή της κρίσης πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να δημιουργούμε συλλογικότητες και να μην εθελοτυφλούμε στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.
Γρηγόρης Κοταλακίδης
Κοινωνιολόγος
Σχόλιο Agg : Για ποια κοινωνική πολιτική ρωτάς Γρηγόρη Κοταλακίδη ; Προφανώς γνωρίζεις καλά ότι αυτό δεν υφίσταται στο Δήμο Κορυδαλλού. Και όχι μόνο δεν υπάρχει στρατηγική για τον τομέα αυτόν αλλά δεν υπάρχουν πλέον ούτε τα ψίγματα πρωτοβουλιών για τη μερική έστω αντιμετώπιση των προβλημάτων των αναξιοπαθούντων, όπως οι άστεγοι. Η κοινωνική πολιτική ταυτίζεται με την ελεημοσύνη, τη φιλανθρωπία άντε και κανένα ρουσφετάκι. Έτσι το αντιλαμβάνονται είτε γιατί έτσι νομίζουν είτε γιατί έτσι θελουν. Μη ζητάς λοιπόν επιστημονική - κοινωνιολογική προσέγγιση στο πρόβλημα . Αλήθεια με ποιους θα μπορούσε να γίνει αυτό στο Δήμο Κορυδαλλού ; Με το Μήτσο το Χρυσοχέρη, τον τζιπάτο, τον κο 10%, τον Άγιο ή την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολτικής που δεν ξέρει που πέφτουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου ; κλπ ; Αυτοί είναι οι ίδιοι "ηθικά" και ορισμένοι και "πνευματικά" αναξιοπαθούντες. Ποιοι κατανοούν καν το θέμα ; Για δες ποιος "ασκεί" κοινωνική πολιτική και θα καταλάβεις. Για ποιες συλλογικότητες μιλάς ; Γνωρίζεις καλά , γιατί είσαι άξιος επιστήμονας, ότι το θεμέλιο της συλλογικότητας είναι οι ισχυρές σχέσεις, η κοινή στόχευση, η ενθάρρυνση για συσχέτιση και το αντίστροφο. Ποιος θέλει και μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της συλλογικότητας ; Τι θα "κερδίσει" ; Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά αγαπητέ Γρηγόρη. Ευχόμαστε επιτυχία στο έργο σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου