Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αντιδράσεις από την παρουσία Μερεντίτη σε εκπομπή του ΛΑΟΣ


απο www.aggouropolemos.blogspot.com

Δίνουμε συνέχεια στο προηγούμενο θέμα επειδή γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή συζητείται ευρέως σε όλο το Δήμο ενώ παράλληλα έχει ανοίξει και μεγάλη κουβέντα στα στέκια της πόλης. Πρώτα από όλα κανείς δεν περίμενε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Μερεντίτης, του οποίου ο ρόλος συμβολίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες αφού είναι στην κορυφή των τοπικών δημοκρατικών θεσμών, θα συμμετείχε το μεταμεσονύκτιο στην τηλεοπτική εκπομπή του υποψήφιου του ΛΑΟΣ.
Πέρα από αυτά, το όλο σκηνικό ήταν προετοιμασμένο και στημένο, αφού ο «αφελής», με ή χωρίς εισαγωγικά, Μερεντίτης όλως τυχαίως κουβαλούσε μαζί του και τα σχέδια για το χώρο των φυλακών τα οποία παρουσίασε στη εκπομπή. Άρα ούτε τυχαία ήταν εκεί ούτε εν αγνοία του Δημάρχου πήγε. Κάποιος τον προέτρεψε και του έδωσε και τα σχέδια. Ποιος είναι ο κάποιος ; Αυτός που έβγαζε δεκάρικους το 2006 κατηγορώντας τον Χρήσου για συνεργασία με το ΛΑΟΣ , κατηγορώντας το Χρήστου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Ποιος ; Ο σημερινός Δήμαρχος, ο Σταύρος Κασιμάτης.
Εμείς έχουμε μια πληροφορία, όχι διασταυρωμένη, αλλά από πηγή που μέχρι τώρα δεν μας έχει εκθέσει. Είναι στον κύριο κορμό των συνεργατών του Δημάρχου. Ο άνθρωπός μας είπε ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές στο club Κασιμάτη θα προσχωρήσει και το ΛΑΟΣ. Είτε έτσι είτε αλλιώς οι μάσκες του καιροσκοπισμού έπεσαν. Το πρόβλημα του Κασιμάτη και αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη φαίνεται ότι είναι πως, έναντι οιουδήποτε ηθικού κόστους, με υπέρβαση κάθε ηθικού εμποδίου, θα ξαναβγεί Δήμαρχος.
Έτσι δεν έγινε και αργότερα ; Έλεγα τα μύρια όσα για τον Χρήστου και τον ΛΑΟΣ και λίγο μετά φιλιόταν στις πλατείες και στις εξέδρες με το Χρήστου και έστελνε τον καημένο τον Μερεντίτη στις εκπομπές του Σπίνου.
Και για να είμαστε ειλικρινείς και καθαροί, δεν έφταιξε ούτε ο Χρήστου ούτε ο ΛΑΟΣ και ο Σπίνος για τις κωλοτούμπες του Κασιμάτη. Αυτοί έκαναν τη δουλειά τους μένοντας στις απόψεις τους. Άλλος μεταμορφώνεται κατά περίπτωση. Και ακριβώς αυτή η συμπεριφορά, οι διαρκελις μεταμορφώσεις δείχνουν ότι υπάρχει ένας βασανιστικός φόβος και μια διαρκής αγωνία για την καρέκλα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι θα φύγει κακήν κακώς.
Και μη μας πει κανείς ότι τις διαρκείς μεταμορφώσεις και το πούλημα σε γνωστούς και φίλους επιβάλλει η πολιτική της προσαρμογής στις συνθήκες γιατί αν όλες οι διαχωριστικές γραμμές σβηστούν τότε τι μένει ; Ένας αχταρμάς όπου οι ιδέες και οι αξίες έχουν πεθάνει και τα απολύτως προσωπικά συμφέροντα καλύπτουν τα πάντα. Δεν είναι φασίζουσα αυτή η λογική ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου