Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Γιατί η Ενότητα της Αριστεράς

www.korydallistaskkk.blogspot.com

Ένα εξαιρετικό άρθρο του Φιντία Βελλίκη πρώην βουλευτή του ενιαίου Συνασπισμού, που αξίζει να διαβαστεί από όλους/ες αριστερούς/ές
Όλη μου η ζωή είναι συνυφασμένη με τους αγώνες της Αριστεράς, αφού ξεκίνησα με τη σύνδεσή μου με την ΕΔΑ το 1958 σαν φοιτητής στο ΑΠΘ. Από τότε στρατεύτηκα στην ΕΔΑ Ν. Λαμπράκη, πρόεδρος της ΔΑΣ 114, από τους πρωτεργάτες του 15% μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ, ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ Εσωτ., μέλος της Κ.Ε. ΚΚΕ Εσωτ. από την ίδρυσή μου μέχρι τον μετασχηματισμό του σε ΕΑΡ οπότε έγινα μέλος του εκτ. γραφείου της και στη συνέχεια μέλος της Κ.Ε. του Συνασπισμού και βουλευτής το 1989 στον ενιαίο Συνασπισμό και μέλος της Κ.Ε. του μετέπειτα Συνασπισμού.
Τα αναφέρω όλα αυτά για να πληροφορηθεί ο αναγνώστης ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουν στην πρώτη γραμμή για ανανέωση και ενότητα της Αριστεράς, αλλά και αποτελεσματικότητά της.
Την άνοιξη του 1990 που ήμουν βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ενιαίου Συνασπισμού για την αγροτική πολιτική του (μετείχε και το ΚΚΕ), συνεδρίασε το τμήμα της αγροτικής πολιτικής και σ’ αυτή τη συνεδρίαση έβαλα το ζήτημα ότι δεν μπορούμε να πάμε στις εκλογές που ακολούθησαν το 1990 και οι υποψήφιοι προερχόμενοι από την ΕΑΡ να λένε στον λαό για μάχη εντός της ΕΟΚ και οι του ΚΚΕ για μάχη εκτός της ΕΟΚ. Ζήτησα λοιπόν από τους συντρόφους του ΚΚΕ να παρουσιάσουν τις αναλύσεις και τα στοιχεία εκείνα με τα οποία οδηγήθηκαν στο έξω από την ΕΟΚ. Οι σύντροφοι αυτοί είπαν “εμείς δεν κάναμε τέτοιες αναλύσεις και έρευνες, γιατί είπαμε η ΕΟΚ είναι καπιταλιστική τι δουλειά έχουμε σ’ αυτήν”. Τους σημείωσα αμέσως ότι και η Ελλάδα είναι καπιταλιστική αλλά δεν φεύγουμε από αυτήν αλλά παλεύουμε να αλλάξει. Στη συνέχεια της συνεδρίασης καταλήξαμε και διαμορφώσαμε την προεκλογική θέση “παλεύουμε όχι για να φύγουμε από την ΕΟΚ αλλά μέσα από την ΕΟΚ για να την κάνουμε με αλλαγές Ευρώπη των εργαζομένων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου